Substituir els llums actuals per altres tipus LED, de baix consum, a totes les carreteres espanyoles suposaria un estalvi energètic d'entre un 50 i un 80 per cent, segons va explicar el director d'Eficiència Energètica de Phillips Ibèrica, Juan Carlos Aguilera. En ple debat sobre les mesures d'estalvi energètic a Espanya, aquest expert va defensar que si se substituïssin els llums convencionals per altres de baix consum a les carreteres de l'Estat, s'estalviaria fins a un 80% en el consum energètic i fins a un 80% de les emissions de CO2.

Aguilera va explicar que els llums LED costen un 50 per cent més que els convencionals, però que aquest cost extra s'amortitza a partir dels 3 anys, mentre que un canvi d'aquestes característiques pot suposar "que es passi de les 20.000 hores de durada dels llums convencionals a les 60.000 actuals d'un LED de mitjana".

Per part seva, el ministre de Foment, José Blanco, va justificar les decisions adoptades pel Govern per a l'estalvi d'energia, ja que, si no es prenen mesures, hi hauria "una conseqüència immediata en la inflació", i per tant un "problema de preus i d'hipoteques" per a les famílies.

Crítiques de Rajoy

Finalment, el líder del PP, Mariano Rajoy, cronsidera que la política energètica del Govern és en ocasions "ridícula", i que les últimes mesures per reduir el consum energètic són "pura confusió", circumstància per la qual va exigir "lleialtat" a l'Executiu i que intenti arribar a un acord satisfactori amb les autonomies i els ajuntaments.