Els rebels libis, descalços i armats amb poc més que alguns matxets, van aconseguir alliberar la ciutat petroliera de Brega, a uns 750 quilòmetres de la capital del país. Encara que la ciutat va iniciar el dia immersa en el caos, ocupada per les forces del líder libi, Moammar al-Gaddafi, que, lluny de rendir-se, havia llançat una ofensiva per intentar recuperar aquest enclavament petrolier, els rebels van aconseguir expulsar les tropes lleials i les van perseguir rumb a Ras Lanouf.

Paral·lelament, les forces lleials a Gaddafi van contraatacar a diverses ciutats de l'est libi, la zona controlada pels rebels des de gairebé l'inici de les protestes, convertida en escenari de cruents combats. L'enclavament petrolier de Briqa, a uns 200 quilòmetres a l'oest de Bengasi i en poder dels revolucionaris, va ser objecte d'un ferotge atac militar repel·lit pels rebels que va causar 4 morts, mentre que avions militars van bombardejar la propera Ajdabiya, on va ser abatut un dels aparells dels lleials al líder libi.

Per part seva, Gaddafi va advertir que si els Estats Units o els països de l'OTAN entren a Líbia "hi haurà milers de morts", mentre l'oposició al règim va constituir el Consell Nacional, pas previ a un govern provisional. Així, els rebels van formar a Bangasi el Consell Nacional, que ha quedat integrat per 30 representants de tot el país, cinc d'ells nomenats pels joves que han participat en la rebel·lió que va esclatar el 16 de febrer. Aquest òrgan, que pretén constituir-se en govern provisional, està presidit per l'exministre de Justícia Mustafa Abdelyalil, i Abdelhafiz Hoga serà vicepresident i portaveu.

Una vegada format el Consell Nacional, la seva direcció va demanar al Consell de Seguretat de l'ONU que llanci un atac aeri "contra els mercenaris" del règim de Gaddafi, mentre es va mostrar contrari a una intervenció militar estrangera.

Les reaccions internacionals continuen succeint-se i el fiscal en cap de la Cort Penal Internacional, Luis Moreno Ocampo, anunciarà avui els noms de les persones que la seva oficina ha identificat com a sospitosos d'haver comès crims de guerra a Líbia. Mentrestant, els ministres d'Exteriors àrabs reunits al Caire estudien la possibilitat d'enviar una delegació egipcia-algeriana a Trípoli per obrir un diàleg amb el líder libi.

L'exministre libi d'Interior, el general Abdel Fatah Yunis, va assegurar que s'estan donant passes per formar un Exèrcit que tindrà com a tasca "protegir la revolució". L'extitular d'Interior va afirmar que nombrosos oficials, que s'han unit als revolucionaris, s'han mostrat disposats a participar en aquest Exèrcit.

Finalment, l'Organització Internacional de les Migracions i l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats van dir que la situació a la frontera entre Líbia i Tunísia "s'agreuja cada hora".