La Guàrdia Civil ha recuperat, prop de la localitat saragossana d'Urrea de Jalón i a l'interior d'una furgoneta robada, 2.000 quilos de cable de coure per a energia que van ser sostrets de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona el passat 22 de febrer. La localització d'aquest material va tenir lloc diumenge passat a la matinada, a l'interior d'una furgoneta que havia estat abandonada pels seus ocupants -que no han pogut ser detinguts-, després d'adonar-se que eren perseguits per la Guàrdia Civil.

La patrulla de seguretat ciutadana del lloc d'Épila realitzava un seguiment a aquesta furgoneta, que circulava per la carretera A-122, prop de la localitat d'Urrea de Jalón (Saragossa) i amb direcció a la Almunia de Doña Godina, i els ocupants, en adonar-se de la presència del vehicle policial, van augmentar la velocitat i van realitzar un canvi de direcció.

Finalment, la furgoneta va ser localitzada a l'alçada del quilòmetre 18,300 de la carretera A-122, amb els llums encesos i el motor en marxa, encara que els seus ocupants no es trobaven en aquest vehicle.

La Guàrdia Civil considera que els autors podrien haver-se'n anat del lloc dels fets en un segon vehicle que actuaria de protecció i llançadora, procediment força habitual en aquest tipus de fets.

A l'interior de la furgoneta es van localitzar 500 metres de cable de coure per a energia, trossejat, amb un pes aproximat de 2.000 quilograms, a més d'un tornavís manipulat, que suposadament utilitzaven per arrencar el motor del vehicle, amagat a terra del seient del conductor. La furgoneta recuperada havia estat sostreta a Saragossa el dia 18 de febrer.