03 de març de 2011
03.03.2011
Mesures d´estalvi

Tancar les dependències públiques a les 18h

El ministre d´Indústria afirma que la mesura permetria estalviar a la factura energètica

02.03.2011 | 22:27

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha proposat aquest dimecres a les CCAA una reducció dels horaris d'obertura de les dependències públiques que no siguin serveis essencials per aconseguir estalviar energia i reduir la factura elèctrica de l'Estat. Indústria pretén que aquests edificis públics no essencials només funcionin fins les sis de la tarda. El conseller d'Economia de la Comunitat de Madrid, Antonio Beteta, ha afirmat que la mesura suposarà 'poc estalvi' perquè el major consum energètic es produeix als hospitals i al Metro, i no es pot tancar cap dels dos serveis.

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha presentat la proposta en el transcurs de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb representants de totes les CCAA a Madrid per abordar les mesures d'estalvi energètic que s'aprovaran divendres al Consell de Ministres. Fins ara Indústria havia plantejat una reducció de l'enllumenat dels edificis públics, però no que es clausuressin abans per estalviar despesa en llum i calefacció.

Després de la reunió la vicepresidenta de les Canàries, María del Mar Julios Reyes, ha comentat la mesura i ha afirmat que la seva comunitat ja l'aplica perquè 'està tancant pràcticament a les tres de la tarda menys els dilluns, que és un dia de jornada complerta'. El conseller d'Economia madrileny, Antonio Beteta ha afirmat que la mesura tindrà més efectes en la conciliació de la vida laboral i familiar que no pas en estalvi energètic.

Segons Beteta, el ministre ha comunicat a tots els consellers que recomanarà que les dependència no essencials tanquin a les sis de la tarda però no ha concretat gaire més la proposta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook