El president del Govern italià, Silvio Berlusconi, ha anunciat una nova reforma de la justícia, després d'assegurar que no hi haurà eleccions generals anticipades i que està disposat a acudir a les audiències dels judicis que té pendents. "El primer ministre considera oportú defensar-se en primera persona", va dir el seu advocat defensor, Niccolo Ghedini pocs minuts abans que comencés a Milà l'audiència preliminar del procés contra Berlusconi pel cas Mediatrade, que va ser ajornat fins al proper 28 de març.

Ghedini va assegurar que Berlusconi "està disposat a acudir" a totes les audiències, "fins a a quatre vistes al mes, però sempre els dilluns per fer-ho compatible amb els seus compromisos polítics".

El primer minsitre, va afegir el seu defensor, està disposat a participar fins i tot en audiències dobles i a participar, en casos extrems, en altres vistes que se celebrin els dissabtes, un altre dels dies més "lleugers" de compromisos polítics.

L'oferta de Ghedini es va produir poques hores abans que Berlusconi intervingués telefònicament a una reunió del seu partit, el PDL, a Avezzano (centre d'Itàlia) en la qual va tornar a atacar durament l'oposició d'esquerres, acusant-la de facilitar totes "les dreceres mediàtiques-judicials per aconseguir el que no van obtenir a les urnes".

"No haurà eleccions generals anticipades. Seria un dany per al país, a l'oferir una imatge d'inestabilitat", va afirmar rotundament Berlusconi, que va assegurar que els sondejos segueixen col·locant al seu partit el primer, amb el 30,6 per cent dels vots i que la coalició en el poder compta amb el 51 per cent dels vots.