El partit de centre-dreta Fine Gael, clar guanyador de les eleccions a Irlanda, ha arribat a un acord amb els laboristes per formar un nou govern de coalició una setmana després de la celebració dels comicis, segons ha informat el designat com a primer ministre Enda Kenny.

Amb els ajuts de la UE i el Fons Monetari Internacional (FMI), el nou govern s'ha marcat l'objectiu de reduir el dèficit fins al 3% del PIB el 2015, un termini aprovat per Brussel·les, segons informa Reuters. Els dos partits s'han compromès a aprimar l'administració amb la reducció de milers de llocs de treball en el sector públic.

El Fine Gael, principal partit de l'oposició en la darrera legislatura, es va imposar clarament en les eleccions del passat diumenge i té davant seu el repte de recuperar la confiança dels irlandesos i reduir l'alt dèficit públic que, fa uns mesos, va obligar a demanar assistència a la UE i al FMI.

El partit d'Enda Kenny ha tancat aquesta passada nit un acord amb els partits laboristes, que sumen 35 escons a la cambra legislativa, per fer un govern de coalició que prendrà el relleu de l'executiu de Brian Cowen. El seu partit, el Fianna Fáil, que ha governat els darrers 14 anys a Irlanda, va patir una patacada als comicis castigat per la precària situació econòmica del país.

Els dos partits que governaran el país s'han compromès a retallar 25.000 llocs de treball en el sector públic en el disseny de la nova administració irlandesa. Segons Reuters, el govern descarta nous impostos sobre l'activitat productiva i intentarà no vendre actius estratègics. La coalició s'aprovarà formalment aquest diumenge i la primera reunió de l'executiu es celebrarà el dimecres.