07 de març de 2011
07.03.2011
Porta 28 anys inactiu

Hawaii tem el repunt de l'activitat del volcà Kilauea

Les autoritats han augmentat les mesures de seguretat ja que han percebut nombrosos sismes i principis de rajos de lava

07.03.2011 | 13:56
Foto d´arxiu del volcà Kilauea.

Les autoritats han augmentat les mesures de seguretat a prop del volcà Kilauea, ubicat a les illes Hawaii (Estats Units), després que els científics n'observessin un increment notable de l'activitat durant el cap de setmana.

Els dos últims dies un dels cràters del Kilauea, conegut com a Pu'o O'o, es va desplomar, fet que va provocar 150 sismes de petita magnitud; un altre, anomenat Napau, va entrar en erupció i una fissura de la cara est va començar a escopir rajos de lava des de 20 metres d'altura.

Cap dels habitatges o dels campaments pròxims al Kilauea s'han vist afectats, tot i que les autoritats han optat per augmentar el perímetre de seguretat al voltant del volcà, com a mesura preventiva. Així, els visitants hauran d'observar-lo a una distància mínima de 2,4 quilòmetres.

Segons l'opinió de Janet Babb, experta del Servei Geològic dels Estats Units, aquest repunt anticipa "futurs episodis d'erupcions" i planteja "noves incògnites sobre aquesta qüestió", malgrat que el volcà porta 28 anys actiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook