07 de març de 2011
07.03.2011
A Zagreb

Més de 10.000 croats es manifesten contra el Govern

Reclamen la dimissió de la primera ministra Jadranla Kosor per la mala situació econòmica del país

07.03.2011 | 13:28

Més de 10.000 manifestants han recorregut els carrers de Zagreb per exigir la dimissió de la primera ministra croata, Jadranka Kosor, per la mala situació econòmica del país, que s'enfronta a un 20% d'atur.

Alguns dels participants d'aquestes protestes portaven pancartes en les quals podia llegir-se: "Jadranka vés-te'n ja"; "Sóc aquí pels meus néts" i "350.000 persones no s'han inscrit voluntàriament a les llistes de l'atur".

La setmana passada centenars de persones es van manifestar també a la capital després de la marxa pels veterans de la guerra. Els opositors van atacar amb ampolles i pedres la policia, fet que va provocar desenes de ferits. La protesta es va saldar amb 65 detencions.

Aquestes revoltes reflecteixen el descontentament de la població per la mala situació econòmica que travessa el país, que suma dos anys de recessió. Així, el 70% dels croats dóna suport a les protestes i el 62% està a favor d'avançar les eleccions previstes per a finals de 2011 o principis de 2012, segons revela l'última enquesta de la consultora Hendal.

Tot i això, el Govern no estudia l'opció d'avançar els comicis, perquè considera que abans que se celebrin han d'haver conclòs les negociacions per a l'entrada del país a la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema