08 de març de 2011
08.03.2011
Al mes de desembre

Un detingut a Escòcia per relació amb els atemptats a Suècia

El terrorista suïcida de l'atac a Estocolm vivia a Luton, Anglaterra

08.03.2011 | 15:23

La policia ha detingut aquest dimarts a Escòcia un home de 30 anys per la seva suposada vinculació a l'atemptat bomba del passat mes de desembre a Estocolm, Suècia.

L'home ha estat detingut a la ciutat de Glasgow, d'acord amb la llei antiterrorista britànica. Un portaveu de la policia escocesa d'Stratchlyde ha indicat que el detingut estaria 'involucrat en l'ajuda d'activitats terroristes fora d'Escòcia'. Els serveis de seguretat, que han actuat amb l'ajuda dels serveis d'intel·ligència, han dit que l'home no suposava 'una amenaça directa a Escòcia'. L'atemptat a Estocolm va provocar ferides a dues persones, i la mort de l'autor dels fets, un iraquià que vivia a Luton, Anglaterra.

El mes de desembre, dues persones van resultar ferides a Estocolm després de dos atacs bomba al centre de la ciutat. La policia va descobrir després un home mort amb uns explosius.

L'home va ser identificat com a Taimour Abdulwahab al-Abdaly. El jove, de 28 anys i originari de l'Iraq, vivia a la ciutat anglesa de Luton, i havia estudiat a la Universitat de Bedfordshire. Els serveis policials anglesos i suecs van investigar des d'aleshores si Abdulwahab havia actuat sol o amb l'ajuda d'algun col?laborador. La detenció d'aquest dimarts a Escòcia apuntaria a la segona opció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook