09 de març de 2011
09.03.2011
Revoltes a Líbia

Almenys 40 morts en els combats a Zawiya

Les forces de Gaddafi recuperen Zawiya després d'intensos combats amb nombrosos morts

09.03.2011 | 21:13

Un mínim de 40 persones han mort en els combats entre forces lleials al dirigent libi, Moammar al-Gaddafi, i rebels a la ciutat de Zawiya, a l'oest del país, segons ha informat un metge, que ha precisat que encara poden haver més víctimes mortals.

Segons la cadena Al-Jazira, entre els efectius de les forces de Gaddafi morts a Zawiya hi ha un general i un coronel. Mentrestant, els habitants de la ciutat han confirmat que els rebels l'han abandonat, tot i que planegen tornar a atacar després, i les forces governamentals estan al centre, com havia assenyalat anteriorment la televisió estatal.

Les forces de Gaddafi recuperen Zawiya després d'intensos combats amb nombrosos morts

Forces lleials al dirigent libi, Moammar al-Gaddafi, han pres la plaça principal de la ciutat de Zawiya, a l'oest del país, segons els residents, però els rebels que s'han replegat enmig d'un dur assalt han promès que tornaran a atacar.

Segons Al-Jazira, diversos membres de les forces de Gaddafi, entre els quals hi ha un general i un coronel, han mort en els combats en els quals, segons un metge local, han mort un mínim de 40 persones, tot i que probablement hi hagi més víctimes mortals. Segons el facultatiu, entre les víctimes hi ha ancians, dones i nens.

La televisió estatal líbia ha mostrat imatges de seguidors de Gaddafi que es dirigien cap al centre de Zawiya, que ha estat la ciutat sota control rebel més pròxima a Trípoli.
Un combatent ha informat Reuters que les forces pro Gaddafi han entrat en la principal plaça i que els rebels s'han retirat. "Ens hem retirat i estan dins de la plaça, però tornarem a atacar", ha dit la font per telèfon. "Ho farem a la nit. Aquest no és el final", ha afegit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook