La policia investiga al convent de monges de clausura Santa Lucía de Saragossa el presumpte robatori d'un milió i mig d'euros, que la comunitat cistercenca guardava en efectiu al cenobi, situat al barri de Casablanca de la capital aragonesa. La investigació es va obrir la setmana passada després que les pròpies monges denunciessin el dia 28 de febrer la desaparició dels diners, en la seva major part bitllets de 500 euros.

Segons El Periódico de Aragón, la policia i el jutjat d'instrucció número 9 de Saragossa, que s'ha fet càrrec del cas, indaguen, a més de la desaparició, l'origen dels diners, que, segons van explicar les monges als agents, guardaven en bosses de plàstic dins d'un armari.

Fonts properes a l'arquebisbat de Saragossa reconeixen que el desconcert és total en els àmbits eclesiàstics de la ciutat: "Són religioses que viuen austerament, sense cap dispendi ni excessos", confirmava un sacerdot. "Quin sentit té guardar aquesta quantitat de diners és quelcom que ningú arriba a entendre. Si els va assessorar algú, ho va fer de manera patètica", va afegir.

Les mateixes fonts van insistir que tot són rumors: "Que si diner negre per pagar els quadres d'una reconeguda monja pintora que viu al convent, que si donacions en diners de "caixa B". Tot són especulacions. Més enllà del robatori, crec que ni elles mateixes valoraven la imprudència de guardar aquesta quantitat al convent ni el mal que produeix a la imatge de l'Església que això s'hagi descobert d'una manera com aquesta", van explicar.