09 de març de 2011
09.03.2011
Llei de Partits Polítics

El Suprem admet la demanda de la Fiscalia contra Sortu

La Fiscalia ha aportat en la seva demanda abundants indicis que connecten l'activitat d'ETA i Batasuna

08.03.2011 | 13:50

La Sala del 61 del Tribunal Suprem, la competent per aplicar la Llei de Partits Polítics, ha admès aquest dimarts la demanda que la Fiscalia ha interposat contra la inscripció de Sortu en el registre del Ministeri de l'Interior, que se suma a la que ja es tramita des del passat dijous en el mateix sentit a instàncies de l'Advocacia de l'Estat.

La Fiscalia General de l'Estat ha aportat en la seva demanda contra Sortu abundants indicis que connecten l'activitat d'ETA i Batasuna amb la nova formació, de manera que demanen que s'executi la sentència que va il·legalitar el 2003 el partit de l'esquerra abertzale i s'impedeixi la seva inscripció i activitats.

El més probable és que les dues demandes acabin acumulant-se en una, però de moment cada iniciativa disposa d'un magistrat ponent diferent. La dels Serveis Jurídics de l'Estat ha estat encomanada a Carlos Lesmes, i la de la Fiscalia al magistrat Rafael Gimeno-Bayón, han informat fonts de l'alt tribunal.

De la mateixa manera que va acordar en relació amb la demanda dels Serveis Jurídics de l'Estat, el Tribunal Suprem ha donat a Sortu un termini de set dies per a personar-se i presentar al·legacions a les demandes que es tramitaran contra ella.

De la mateixa manera que va ocórrer en el cas de la demanda de l'Advocacia, s'ha comunicat al Ministeri de l'Interior l'admissió a tràmit de la iniciativa de la Fiscalia en aplicació del que assenyala sobre això en la llei de partits. La mateixa notificació, realitzada el passat dijous respecte a la primera de les demandes, ja va suposar la paralització dels tràmits d'inscripció del partit abertzale.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook