09 de març de 2011
09.03.2011
Defensa les mesures de l'Executiu

Zapatero a Rajoy: "Parli amb Déu per saber què fer"

El president del Govern critica el líder dels populars per o oferir "ni una sola" mesura d'estalvi energètic

08.03.2011 | 19:50

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha defensat aquest dimarts les mesures 'transitòries' d'estalvi energètic que ha posat en marxa el seu executiu i ha retret al líder del PP, Mariano Rajoy, que les critiqui sense presentar cal alternativa sòlida. 'He sentit Rajoy dir que cal un pla com Déu mana, i jo demano a Rajoy que parli amb deu i que ens digui el pla que cal fer', ha ironitzat Zapatero, que ha apuntat que l'únic que li ha sentit dir a Rajoy sobre l'encariment del petroli és aquesta proposta 'articulada i de gran abast'.

Zapatero ha fet aquestes manifestacions en la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el seu homòleg xilè. A preguntes dels periodistes ha recordat que les seves iniciatives per estalviar energia s'han aprovat seguint les recomanacions de l'Agència Internacional de l'Energia i dels experts.

No obstant això, ha reiterat que l'executiu espanyol 'està disposat a seguir dialogant i a arribar a acords pel que fa al mix energètic' amb totes les formacions, però ha rebutjat que s'aprofiti el debat per impulsar l'energia nuclear.

'El que no és de rebut és algunes comparacions que es fan i reflexions respecte a l'augment del preu del petroli com és recordar el preu de l'energia nuclear entre altres coses perquè no arregla gens el preu del petroli que és el que alimenta els vehicles i el sector del transport'.

Segons Zapatero, l'Estat 'no té un problema de potència instal·lada', que 'n'hi ha de sobra', sinó de dependència del petroli.

El president del govern ha rebutjat de pla les crítiques de l'oposició. 'Si el govern no hagués fet res davant el preu més alt de la gasolina de la història se'ns estaria criticant. Hem posat 20 mesures en marxa i estem esperant que el partit de l'oposició digui una sola proposta, a no ser que el PP pensi que el petroli també puja per la meva culpa'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook