El primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, va gastar 34 milions d'euros el 2010 en compres, regals i en el manteniment de diverses de les seves residències, entre d'altres serveis, segons publicava el diari italià Corriere della Sera. El rotatiu revela diversos dels moviments bancaris realitzats des d'un compte que suposadament pertany a Berlusconi, que administrava el seu comptable, Giuseppe Spinelli, i que consta en la investigació de l'anomenat cas Ruby, pel qual el mandatari serà jutjat el proper 6 d'abril per abús de poder i incitació a la prostitució de menors.

Es tracta d'un compte obert al banc Monte dei Paschi de Siena, que es va convertir en un dels punts forts de la investigació portada a terme per la Fiscalia de Milà, i del qual es va beneficiar, entre d'altres, la consellera regional de Lombardía, Nicole Minetti, també investigada per inducció a la prostitució.

Berlusconi va regalar, a través d'aquest compte, 562.000 euros a catorze noies que van acudir a diverses de les seves festes a la seva residència d'Arcore, al nord d'Itàlia, entre elles 100.000 euros a l'exconcursant del programa de televisió Gran Hermano Angela Sozio.

A més, va desemborsar 120.000 euros en un negoci de corbates i mocadors, 65.000 en una joieria i 300.000 en una botiga de teixits. El mandatari i magnat, de 74 anys, va gastar 675.000 euros en el lloguer i manteniment del castell de Paraggi, a Portofino, i 900.000 euros en factures d'aigua i llum en la seva residència d'Antigua, al Carib.

Transferències a advocats

Entre els pagaments que apareixen al compte esmentat pel Corriere della Sera es troben també diverses transferències a advocats, als seus fills grans Marina i Pier Silvio, despeses per valor de 650.000 euros en antiquaris i galeries d'art i mig milió d'euros en vols en helicòpter.

La llista de moviments inclou diverses donacions, entre elles una de 70.000 euros per a la restauració d'una parròquia i una altra de 200.000 per a un equip de rugbi, a més d'un regal de noces per valor de 40.000 euros per a una secretària.

Segons va publicar el diari el mes de febrer passat, Berlusconi també va realitzar diverses transferències des d'aquest compte per valor de 20.000 euros a la mare de Noemi Letizia, la jove amb la qual se'l va relacionar fa només dos anys.

Paral·lelamet, el Garant de la Privacidad d'Itàlia ha decidit obrir una investigació per la difusió als mitjans d'informació relativa a aquest compte bancari. L'òrgan que vigila el respecte al dret a la privacitat va informar que, a més, ha decidit investigar la publicació per part d'un diari del contingut de correus electrònics d'alguns magistrats italians.