10 de març de 2011
10.03.2011
Major nivell d'alerta

Codi vermell de l'Interpol contra l'enllaç FARC-ETA

Vargas Salazar, membre de la guerrilla, està a la recerca i captura pels seus vincles amb ETA

09.03.2011 | 11:50
Víctor Ramón Vargas Salazar

L'agència policial internacional Interpol ha llançat un "codi vermell", el seu major nivell d'alerta, per l'arrest de Víctor Ramón Vargas Salazar, un membre de la guerrilla de les FARC que està a la recerca i captura per l'Audiència Nacional espanyola pels seus vincles amb ETA.

En el seu web, l´Interpol precisa que Vargas Salazar, colombià de 36 anys, està buscat per fets de terrorisme, i que el jutjat que va llançar l'ordre de detenció en què se sustenta aquest "codi vermell" és el número 6 de l'Audiència Nacional.

El jutge espanyol Eloy Velasco va emetre el març del passat any ordres de detenció contra sis presumptes membres d'ETA i cinc activistes de les FARC -entre ells Vargas Salazar- per la seva suposada col·laboració per atemptar a Espanya contra alts càrrecs colombians.

Velasco va processar en total a aquests sis presumptes etarres i a set suposats integrants de la guerrilla colombiana de les FARC per col·laborar presumptament per atemptar a Espanya contra alts càrrecs de Colòmbia, inclòs el president, Álvaro Uribe, i el seu antecessor, Andrés Pastrana.

El "codi vermell" de l´Interpol és un mecanisme per ajudar el país que ha llançat una ordre de captura contra un delinqüent a identificar o localitzar en qualsevol part del món, mitjançant l'alerta que arriba a totes les policies amb vista al seu arrest i extradició.

També s'inclou la possibilitat que qualsevol persona es posi en contacte directament amb l'agència policial internacional per a proporcionar informacions sobre el fugitiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook