11 de març de 2011
11.03.2011
Vagues programades

AENA i els sindicats no arriben a cap acord i hi haurà vaga

La reunió entre l´empresa i treballadors no ha aconseguit establir uns mínims per desconvocar les aturades

10.03.2011 | 09:44

Aena i els sindicats UGT, CCOO i USO han acabat sense acord la segona reunió d'aquest dijous per intentar evitar la vaga de 22 dies per Setmana Santa i l'estiu contra la privatització de l'ens gestor aeroportuari. Quan faltaven pocs minuts per a les nou del vespre, les dues parts han donat per finalitzades les negociacions sense cap avenç destacable i s'han citat per una altra trobada que encara no té la data fixada. Prèviament, els sindicats havien titllat de 'decebedora' la primera reunió per evitar la vaga ja que Aena no havia acceptat cap de les propostes mentre que l'ens públic havia afirmat que tenia la intenció de seguir negociant amb 'dedicació absoluta i continua' fins a resoldre la situació.

Els tres representants sindicals d'UGT, CCOO i USO han comparegut aquest dijous al matí en roda de premsa pocs minuts abans que ho fes AENA per explicar la seva opinió sobre la primera pressa de contacte. El representant d'UGT, Raül Gómez, ha titllat la trobada de 'decebedora'. Segons els representants dels treballadors, la situació és la mateixa que el 17 de febrer perquè AENA ha rebutjat totes les seves propostes i no ha posat res 'sobre la taula'.

Els sindicats també han lamentat que el president d'AENA, Juan Lema, hagi participat només durant quinze minuts a la reunió i també han trobat a faltar algun representant del Ministeri de Foment. Per 'responsabilitat, han dit, assistiran aquesta tarda a una nova reunió.

Una visió molt diferent és la manifestada pel representant d'AENA, el director d'aeroports Javier Marín. Per Marín el punt de fricció és el conveni col·lectiu, és a dir garantir les condicions laborals col·lectives. Hi ha acord, segons el punt de vista d'AENA, en els drets laborals dels treballadors i se'ls garanteix la seva feina actual.

El conveni col·lectiu necessita una aclarir certes aspectes jurídics que per AENA són complexos i necessitaran més negociacions. Des d'AENA es manifesten totalment disposats a assolir un acord i per això mateix Marín ha assegurat que hi haurà 'dedicació absoluta i continua' per aconseguir un acord que eviti la realització de les vagues convocades. Marín és optimista i creu que aquesta mateixa tarda poden 'avançar' en la negociació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook