El primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, va decidir emprendre accions legals davant el suposat intent, revelat ahir per la premsa, de canviar la data de naixement de la jove Ruby R. perquè constés com a major d'edat quan va acudir a les seves festes. Els advocats del mandatari, Piero Longo i Niccolò Ghedini, van anunciar la decisió del primer ministre davant la informació que publicava el diari Il Fatto Quotidiano, el mateix que va destapar l'escàndol Ruby l'octubre de 2010.

"El president Berlusconi ha donat ordre als seus advocats de dipositar una denúncia específica a l'autoritat judicial per descobrir la veracitat o no de l'assumpte", establia el comunicat. "Es considera, de fet, que, en qualsevol cas, es tracta d'un assumpte que intenta subreptíciament perjudicar de manera greu el president Berlusconi, qui és totalment aliè a qualsevol possible actitud il·lícita", establia.

Il Fatto Quotidiano assegurava que dos italians van contactar suposadament el febrer passat amb una funcionària del registre del poble del Marroc on va néixer Ruby i van intentar sense èxit que canviés la data de naixement d'aquesta per fer-la major d'edat quan va participar a les festes de Berlusconi.

Per altra banda, el judici contra el primer ministre italià pel conegut com a cas Mills, en el qual el mandatari està imputat per corrupció en acte judicial, es reprendrà avui davant el Tribunal de Milà. No obstant això, la defensa de Berlusconi va confirmar que el polític conservador no es presentarà a la vista per trobar-se en el Consell de caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea (UE), que se celebrar a Brussel·les.