Augmenten els ERO fraudulents. La Junta d'Andalusia va reconèixer que els casos irregulars i les "discrepàncies administratives" trobades en el total d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) arriben als 146. Així ho va explicar el conseller de Treball del Govern andalús, Manuel Recio, que va assenyalar que 59 persones acollides a un ERO no tenien cap relació amb l'empresa, mentre que en 87 la relació existeix, però "no queda clara la vinculació". La Junta ha revisat 5.273 treballadors, un 95 per cent de tots els afectats per un ERO, i en més del 97 per cent tot era correcte. En canvi, el PP andalús va tornar a criticar el president andalús, José Antonio Griñán, de qui va assegurar que "va saber, va tapar i va permetre que se seguissin fent aquestes ajudes".

Recio va destacar que, dels 146, un total de 59 formen part de les irregularitats d'aliens, és a dir, que són persones que es van acollir a l'ERO en empreses amb les quals no tenien cap relació, mentre que altres 87 són "discrepàncies administratives", en les quals sí han tingut relació laboral, però "no queda clara la vinculació".

Perquè alguna cosa així no torni a succeir, el conseller va anunciar que modificarà el procediment de regulació de la concessió de les ajudes sociolaborals als treballadors afectats per ERO, perquè "el cent per cent dels preceptors de les ajudes siguin únicament i exclusiva els treballadors". Segons va assegurar, es basarà en dos programes que Griñán va impulsar en la seva etapa com a ministre de Treball. Recio va detallar que el nou programa articularà dos programes d'ajudes per als treballadors.