11 de març de 2011
11.03.2011
Davant el comunicat abertzale

Zapatero diu que "amb ETA viva" Sortu "tindrà dificultats"

Valora positivament el comunicat després del tradicional "silenci" o "suport" a la banda

10.03.2011 | 21:59

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha advertit aquest dijous a Sortu que mentre ETA estigui "viva", la nova formació de l'esquerra abertzale "tindrà dificultats". Malgrat això, ha valorat la declaració de Sortu i ha assegurat, respecte al manifest d'avui en què refusa la violència i l'intent d'atemptat contra el lehendakari basc, que "és millor aquesta declaració que el silenci" o el "suport".
El president espanyol ha deixat clar, però, que el manifest de Sortu no influirà en una possible legalització de la formació perquè "les lleis són igual ahir, que abans-d'ahir i que avui" i que la llei contempla ETA fora de tots els escenaris.

Zapatero ha afirmat que per fer "política democràtica" és necessari que ETA estigui "fora" i "s'acabi" i que aquesta és la "voluntat de la societat". "Són els principis que hem de defensar, els principis de la llibertat", ha assegurat.

En un comunicat, el nou partit de l'esquerra abertzale Sortu ha refusat aquest dijous l'intent d'atemptat contra el lehendakari Patxi López que pretenia dur a terme el comando desarticulat a principis de mes i a les últimes accions de violència al carrer a Vitòria i Portugalete.

La formació també expressa el seu "rebuig davant qualsevol acte de violència, amenaça o coacció", al mateix temps que demana un respecte per la presumpció d'innocència que "a tot ciutadà li correspon com a pilar fonamental d'un estat de dret". Així mateix, Sortu afirma que no entén la negativa del Ministeri d'Interior a registrar la nova formació ni les demandes de l'advocacia i l'advocacia de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema