12 de març de 2011
12.03.2011
7è aniversari

Familiars i amics recorden les víctimes de l'11-M

Esperanza Aguirre, Gallardón i Rajoy han participat en el primer acte en commemoració

11.03.2011 | 13:48
Familiars i amics recorden les víctimes de l'11-M

Familiars i amics de les víctimes dels atemptats terroristes de l'11 de març del 2004 s'han concentrat a les 7.00 hores del matí a l'estació d'Alcalá de Henares on han dipositat un ram de flors en el marc de l'ofrena floral que fan cada any per recordar les víctimes dels atacs que van costar la vida a 191 persones i van deixar més de 1.500 ferits.

Seguint amb la tradició d'anys anteriors, una vintena de persones pertanyents a la plataforma 'Veus contra el Terrorisme' s'ha reunit a les 7.00 hores a la plaça de l'estació per agafar un rodalia amb destí Atocha, tot i que en el seu camí han parat a les estacions de Santa Eugenia i d'El Pozo.

Entre la comitiva es trobaven Gonzalo Villamarín i Javier Gismero, tots dos víctimes de l'11-M, que, visiblement emocionats, han fet una crida que "es faci justícia" i se sàpiga "el que realment va ocórrer aquest dia", i alhora han lamentat que "encara no existeixin conclusions concretes" sobre els responsables de l'atac.

"Per a una víctima el fonamental és la justícia i veiem que ha fallat perquè no sabem l'arma del crim, no sabem el que és fonamental. Aquests dies tenim una mica d'esperança perquè veiem que es comença des del principi a conèixer quin explosiu" es va utilitzar en els atacs, ha asseverat Gismero després de l'última ofrena floral feta al carrer Téllez.

Per part seva Villamarín ha recordat com va viure l'11 de març del 2004, dia que, com solia fer habitualment, es trobava a Atocha per agafar un transbord direcció Cibeles. Així ha matisat que, amb el pas dels anys, la iniciativa va perdre part de suport, i alhora ha assenyalat que el sentiment de les víctimes és de "frustració".

"Al principi després d'haver resultat ferit sempre tenies il?lusió perquè es descobrís la veritat del que havia passat però han transcorregut els anys i ens conten més mentides i intenten que no es descobreixi la veritat", ha assenyalat Villamarín en declaracions a Europa Press Televisió.

A les víctimes els acompanyava el matrimoni format per Felipe i Elisa, que van perdre un fill de 24 anys a l'estació d'El Pozo. La parella ha explicat que després de l'ofrena, portaran el ram de flors al Bosc dels Absents.

"El nostre fill anava per a Atocha (...). A mi em sembla que va ser el mes passat, cada dia ho porto pitjor perquè t'adones que no tornarà mai més"; ha assenyalat Elisa, mentre que Felipe ha recalcat que "el temps no ho cura" i que té records del seu fill mort "per tot arreu".

Per la seva banda, els ciutadans que transitaven per la madrilenya estació de Atocha han afirmat recordar aquest dia i han volgut mostrar el seu sentiment de condol a les víctimes que han col·locat rams en el monument d'homenatge abans de caminar fins al mur del carrer Téllez on han acabat l'ofrena.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades