12 de març de 2011
12.03.2011
Terratrèmol i tsunami al Japó

El govern central busca quatre espanyols residents a la zona

Jáuregui ha dit que Espanya està disposada a prestar ajuda humanitària i d´emergència als països afectats

11.03.2011 | 18:09

Els serveis consulars de l'Estat al Japó busquen quatre ciutadans espanyols residents a la zona afectada pel terratrèmol al Japó, Myiagi, amb qui no han pogut contactar. El ministre de la Presidència, Ramon Jauregui, ha explicat que s'està recopilant tota la informació i que no s'han donat per desapareguts. El Ministeri d'Afers Exteriors no té constància que hi hagi cap ciutadà espanyol entre les víctimes. En nom de l'executiu espanyol, Jáuregui ha expressat el condol per les víctimes mortals i la solidaritat del poble espanyol cap al Japó. Així mateix, el govern ha ofert ajuda humanitària, tant al Japó com a la resta de països que es poden veure afectats pel tsunami que amenaça tot el Pacífic.

El ministre de Presidència ha comparegut després del Consell de Ministres en substitució del vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, que es troba ingressat en un hospital madrileny recuperant-se d'una infecció.

Jauregui també ha explicat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha enviat un telegrama de condol al primer ministre japonès. El ministre de la Presidència també ha deixat clar que 'Espanya i els seus ciutadans' senten la tragèdia de 'molt a prop' i s'ha mostrat esperançat que la 'reconeguda preparació' del poble japonès per fer front als terratrèmols 'faci molt curta la xifra de víctimes.

Així mateix, Jáuregui ha comentat que l'Agència Espanyola de Cooperació i el govern espanyol, junt amb altres països de la Unió Europea, per oferir ajuda humanitària de la 'manera més eficient possible' al Japó i als altres països que puguin estar afectats pel tsunami que amenaça el Pacífic.

A més dels quatre espanyols de qui encara no es tenen notícies, el Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació es manté en contacte per conèixer la situació dels altres ciutadans espanyols que viuen a la zona i s'hagin pogut veure afectats pel sisme, que ha estat de 8,9 graus a l'escala de Richter. L'ambaixada també ha establert un servei de guàrdia per atendre les trucades telefòniques quan es restableixin les comunicacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook