El magistrat instructor de la causa oberta al portaveu del PSPV a Les Corts, Àngel Luna, per un presumpte delicte d'encobriment en relació amb l'informe policial del cas Gürtel que va mostrar a la tribuna parlamentària va declarar l'obertura de judici oral per aquests fets. El jutge Montero va declarar a més que la competència per al coneixement i decisió de la causa correspon a la Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), donada la condició d'aforat del parlamentari.

Paral·lelament, Jesús Merino va declarar davant del jutge que mai va cobrar de la xarxa Gürtel. Per provar-ho, va aportar 16 documents, entre ells declaracions de la renda. A més,va negar que les sigles J.M. que apareixen en anotacions sobre els pagaments il·lícits, corresponguin al seu nom.

Finalment, l'instructor del cas Gürtel a Madrid, Antonio Pedreira, va sol·licitar als ajuntaments de Madrid, Boadilla i Majadahonda els informes sobre les campanyes de publicitat que va realitzar en aquests municipis l'empresa de Francisco Correa Special Events.