El tsunami originat pel terratrèmol de magnitud 8,9 al Japó ha deixat fins al moment quatre ferits i un desaparegut a la costa oest dels EUA, segons informacions de les autoritats.

L'onatge generat pel sisme submarí nipó s´ha emportat cinc curiosos que s´havien acostat a veure de primera mà l'anunciada arribada del tsunami. Quatre d'aquestes persones han estat rescatades pels equips de salvament a Oregon però una continua desapareguda al nord de Califòrnia.

Les víctimes del tsunami a EUA van desoir les instruccions de les autoritats que demanaven a la població que s'allunyés de les platges i els ports en previsió d'una pujada inusual del nivell del mar.

Un dels punts més afectats pel tsunami va ser la localitat de Crescent City, situada a una badia del nord californià coneguda per ser vulnerable als sismes submarins.

El port de Crescent City va resultar destruït per l'onatge, nombroses embarcacions van ser danyades i l'aigua va entrar pels carrers i va obligar a tallar provisionalment l'autopista 101 al seu pas per la zona.

El 1964 un altre tsunami va acabar amb la vida de 17 persones a la costa oest dels EUA, 11 d'elles en aquesta localitat.

Les autoritats mantenen l'alerta pel sisme submarí en previsió que amb la marea alta es produeixin noves crescudes del mar.

Hawaii també va patir els efectes del tsunami aquest matí i alguns punts Big Island i Maui experimentar inundacions quan onades de 2 metres colpejar la costa.