13 de març de 2011
13.03.2011
EN DIRECTE
Assentaments cisjordans

Israel aprova la construcció de noves cases a Cisjordània

Les autoritats temen els actes de venjança per part dels colons després de l'apunyalament de cinc israelians

13.03.2011 | 13:38
El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha aprovat la construcció de 500 noves cases en colònies jueves en el territori ocupat de Cisjordània.

El Govern israelià ha aprovat aquest diumenge la construcció de centenars d'apartaments nous als assentaments cisjordans de Ma'ale Adumim, Ariel, Kiryat Sefer i Gush Etzion després de l'atac de divendres passat en el qual cinc membres d'una família, entre els quals hi ha tres nens, han estat apunyalats fins a la mort a l'assentament d'Itamar.

Aquesta decisió ha estat adoptada per un equip ministerial reunit en sessió d'emergència i encapçalat pel primer ministre, Benjamin Netanyahu, i el ministre de Defensa, Ehud Barak.

El president del Consell de Comunitats Jueves, l'associació que agrupa diverses organitzacions d'assentaments, Danny Dayan, ha criticat durament la decisió del Govern en entendre que "es tracta merament d'un petit pas en la decisió adequada".

"Per desgràcia, es tracta de la primera vegada des de la formació del segon Govern de Netanyahu -que va començar el febrer de 2009- que s'aprova alguna cosa així, i és una llàstima que un matrimoni i els seus fills hagin hagut de ser assassinats per a això", ha indicat en declaracions recollides pel diari 'Jerusalem Post'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook