El Japó va començar a fer inventari de les pèrdues provocades pel terratrèmol i el tsunami. Les autoritats temen que aquesta xifra sigui molt elevada i una companyia dels EUA va xifrar els danys en 100.000 milions de dòlars. A part d'això, les companyies asseguradores hauran de fer front a 34.600 milions de dòlars en danys a propietats assegurades.

Les províncies del litoral oriental del país com Ibaraki, Tochigi, Miyagi, Iwate i Fukushima són les més afectades pel terratrèmol i el posterior tsunami. En aquestes regions només en matèria d'habitatge la factura del desastre ja s'elevaria a 20.000 milions de dòlars segons els primers càlculs.

Un altre dels llocs on el desastre causarà pèrdues milionàries serà a la indústria. Moltes fàbriques han quedat destruïdes o no poden continuar la seva feina degut a que s'han quedat sense proveidors.

Per exemple, la indústria automobilística com Honda, Toyota i Nissan; i la tecnològica, com Sony, van tancar les seves fàbriques.

Les pèrdues per a aquest tipus de propietats se situaran entre 5.000 i 10.000 milions de dòlars.

Les infraestructures danyades sumen 30.000 milions de dòlars o més, als que cal afegir les pèrdues per 10.000 milions en instal·lacions portuàries i vaixells.

Mentrestant el país intenta recuperar la normalitat i avui la borsa de Tòqio està previst que obri amb normalitat. El Banc del Japó també actuarà i injectarà liquiditat als mercats.