15 de març de 2011
15.03.2011

Les brigades gaddafistes intensifiquen els bombardejos contra els rebels

França i el Regne Unit presentaran un projecte a l'ONU per declarar una zona d'exclusió aèria

15.03.2011 | 01:00
Refugiats fugits de Líbia fan cua per rebre aliments a Tunísia.

Les brigades gaddafistes van sotmetre a bombardeig Misrata, aïllada del territori en mans rebels entre Trípoli i Sirte, i es van sentir potents detonacions al centre de la població com les que diumenge van afectar zones residencials més allunyades del cor de la ciutat. El bombardeig va ser indiscriminat, encara que les víctimes de l'atac només van patir petits talls com a conseqüència de les explosions en vidres i murs de les cases.
La ciutat d'Al Zauara, l'última població important abans de la frontera amb Tunísia (oest) també va ser sotmesa als trets de l'artilleria, en una zona en la qual aparentment les forces gaddafistes havien aconseguit sufocar amb extremada duresa el focus de revolta. L'aviació líbia lleial al líder libi ha acabat amb la resistència rebel a tota la línia de costa, i va bombardejar la ciutat d'Ajdabiya, última població abans de la capital rebel de Bengasi, i a més principal nus de comunicacions de l'est del país.
Gaddafi, aïllat internacionalment, intenta superar el setge diplomàtic internacional mitjançant l'oferta de proveïment petrolier llançada diumenge i reiterada de matinada en persona als ambaixadors de la Xina, Índia i Rússia. Paral·lelament, el president de Rússia, Dmitri Medvédev va prohibir per decret l'entrada i el pas pel país a Gaddafi i als membres de la seva família i del seu entorn proper.
Per part seva, França i Regne Unit presentaran un projecte de resolució al Consell de Seguretat de l'ONU per declarar una zona d'exclusió àrea a Líbia, malgrat que Rússia encara té dubtes sobre com es portaria a terme la mesura. La responsable de la Política Exterior de la UE, Catherine Ashton, no va descartar aquesta possibilitat. Finalment, la ministra espanyola d'Afers Estrangers, Trinidad Jiménez, va demanar al Consell de Seguretat de l'ONU que aprovi una "zona d'exclusió aèria" sobre Líbia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema