Com a conseqüència del contingut de les diligències detectades en nombrosos expedients de regulació d'ocupació (ERO), Antonio Fernández, exconseller d'Ocupació de la Junta d'Andalusia, ha de designar un procurador i un advocat per tal de personar-se en la causa en qualitat d'imputat. Així li ho va comunicar la titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de Sevilla, Mercedes Alaya. El PP andalús va anunciar que sol·licitarà la compareixença "urgent" dels diferents responsables durant els últims deu anys de la Intervenció General d'Hisenda. No obstant això, el PSOE d'Andalusia va qualificar la imputació d'un dels seus com "una garantia processal", fet pel qual van evitar parlar de conseqüències internes contra Fernández.

En la investigació sobre les presumptes irregularitats detectades en nombrosos ERO incentivats per la Junta d'Andalusia gràcies a un acord entre la Direcció General de Treball i Seguretat Social i l'antic Institut de Foment d'Andalusia (IFA), la jutgessa que s'encarrega del cas ha remès un burofax a Antonio Fernández, exconseller d'Ocupació andalús. Segons el mateix Fernández, en aquest document se li comunica que, de les diligències practicades en aquesta causa, es dedueix la seva "presumpta participació" en els fets investigats.

Fernández, "tranquil"

En aquest burofax, segons va detallar l'exconseller, la jutge Alaya l'insta a designar a un procurador i un advocat per personar-se amb caràcter general en aquestes diligències en qualitat "d'imputat". No obstant això, Fernández va considerar que es tracta de quelcom "lògic", manifestant que se sent "molt tranquil" amb la seva tasca al capdavant de la Conselleria d'Ocupació.

El secretari general del PP andalús, Antonio Sanz, va anunciar que la seva formació sol·licitarà la compareixença "urgent" dels diferents responsables durant els deu últims anys de la Intervenció General d'Hisenda perquè expliquin tant el procediment com el contingut dels informes realitzats entre 2005 i 2007, "que advertien del procediment irregular que estava seguint la Junta d'Andalusia en la concessió d'ajudes a empreses en crisis". La secretària general del PP i presidenta de la formació a Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, va insistir que el Partit Popular està esperant que els governs central i andalús expliquin el cas dels ERO d'Andalusia.