15 de març de 2011
15.03.2011
Terratrèmol al Japó

Un nou terratrèmol al sud de Tòquio arriba als 6 graus

El sisme s´ha pogut sentir a la capital japonesa però ha tingut el seu epicentre a la província de Shizuoka

15.03.2011 | 16:51

Un terratrèmol de 6 graus a l'escala oberta de Richter s´ha produït avui al sud-oest de Tòquio, a la província de Shizuoka, ha informat l'Agència Meteorològica del Japó.

El tremolor ha ocorregut a les 22.31 hora local (13.31 GMT) i l'Agència Meteorològica del Japó no ha emès cap alerta de tsunami, segons la cadena de televisió NHK.

El tremolor ha assolit una intensitat 6 a l'escala japonesa de 7, que mesura sobretot el seu abast, i s´ha pogut sentir a la capital japonesa amb claredat tot i tenir el seu epicentre a deu quilòmetres de profunditat a la província de Shizuoka.

La localitat on s´ha pogut sentir amb més força el tremolor ha estat a Fujinomiya, a la falda de la muntanya Fuji a la província de Shizuoka.

També avui s´ha produït una forta rèplica de 6,3 graus a l'escala Richter a la costa de Fukushima (nord-est del Japó), província on es troba la central nuclear on s'han confirmat fuites radioactives.

Es compten ja en més de 200 el nombre de rèpliques del greu terratrèmol de 9 graus que es va produir el divendres a la zona nord-est del Japó, causant més de 10.000 morts o desapareguts, segons l'últim còmput oficial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook