16 de març de 2011
16.03.2011
Llei de seguretat nuclear

Merkel aturarà tres mesos l'ampliació de la vida dels reactors

La mesura significarà el tancament de centrals nuclears previstos abans del setembre quan es va firmar la pròrroga

14.03.2011 | 18:57
Angela Merkel suspendrà durant tres mesos la llei firmada el setembre per allargar la vida de les centrals nuclears.

La canceller alemanya, Angela Merkel, ha confirmat aquest dilluns la suspensió, durant un termini de tres mesos, de la recent llei que permet la pròrroga del funcionament de les centrals nuclears del país, en resposta al debat generat sobre aquesta indústria després del terratrèmol del Japó.

La decisió, segons ha explicat Merkel en roda de premsa, no requerirà l'elaboració d'una nova normativa, sinó que n'hi haurà prou amb entaular converses amb els proveïdors d'aquests serveis industrials.

A curt termini, la mesura significarà el compliment del calendari de tancament de centrals previst abans de la pròrroga aprovada el setembre. Així, ha dit Merkel, les plantes que havien de tancar durant els pròxims tres mesos compliran el calendari fixat inicialment.

Alemanya té 17 plantes atòmiques operades per E.ON, RWE, EnBW i Vattenfall. La pròrroga aprovada el setembre implicava l'allargament de la vida d'aquests reactors una mitjana de 12 anys.

La cancellera ha aclarit que el subministrament d'electricitat d'Alemanya no es veurà afectat, ja que el país és eminentment exportador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook