El xenòfob Front Nacional (FN) va obtenir uns resultats inèdits aquest diumenge a la Catalunya del Nord en la primera volta de les eleccions cantonals. En dos cantons renovables de Perpinyà es van imposar candidats de la formació ultradretana i en altres dos el FN va quedar en segona posició i passa a segona ronda. La formació de Marine Le Pen va registrar un important augment a tot França, amb el 14% dels vots, dos punts per sota de la UMP de Nicolas Sarkozy que va tenir un important retrocès. Al departament dels Pirineus Orientals es va registrar una elevada abstenció del 50%.

Amb la totalitat dels vots escrutats, el Partit Socialista francès (PS) va aconseguir el 25,39% dels vots, seguit del 16,77% del governamental Unió per un Moviment Popular UMP), al qual li trepitja els talons el FN, amb un 15,06%.

Davant d'aquests resultats, el portaveu del Partit Socialista francès (PS), Benoît Hamon, va demanar ahir el vot per als conservadors en aquelles circumscripcions en les quals no hi hagi opció d'esquerra a la segona volta de les eleccions cantonals, per evitar l'ascens de l'ultradretà Front Nacional (FN).