Ryanair crearà vols «lliures de nens» a partir d'octubre, coincidint amb la temporada d'hivern, després de realitzar una enquesta entre 1.000 passatgers europeus en què més de la meitat assegurava que pagarien tarifes més altes per evitar volar amb els nens d'altres persones.

Segons l'esmentada enquesta, el 36% dels passatgers consultats va reconèixer haver tingut vols desagradables pels molestos sorolls dels nens d'altres viatgers i un de cada cinc, un 18%, va veure amb bons ulls restringir el nombre de nens en els vols.

No obstant això, els passatgers que prefereixen evitar viatjar amb nens culpen als pares dels petits de les seves queixes, ja que consideren que el 50% dels viatgers amb fills espera rebre «un tracte especial» per viatjar amb els petits.

Així mateix, la majoria de viatgers creu que el 25% dels pares permet que els nens molestin als passatgers dels seients de darrere, un 15% dels pares embarca tard i la resta del passatge ha d'esperar que estiguin acomodats i un 10% , fins i tot, permet als seus fills córrer pels passadissos o donar puntades de peu als seients.

«A la meitat dels nostres passatgers els agradaria dividir els avions en àrea d'adults i àrea de famílies, però això no és possible per la nostra política de lliure elecció de seients, amb prioritat d'embarcament opcional», ha explicat el portaveu de Comunicació, Stephen McNamara.

Tot i això, i davant la clara demanda de vols «lliures de nens», Ryanair ha decidit crear vols sense nens a les rutes d'alta freqüència des de l'inici de la pròxima programació d'hivern.