El Comitè d'Instrucció de Rússia (CIR) va confirmar la detenció del txetxè Rustam Majmúdov, presumpte autor material de l'assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia, perpetrat el 7 d'octubre de 2006. "Majmúdov ha estat, efectivament, detingut a Txetxènia. Aviat serà traslladat a Moscou", va assegurar el portaveu del CIR, Vladímir Markin.

Poc abans, una emissora havia informat que Majmúdov havia estat capturat almatí a casa dels seus pares, a la república nord-caucàsica russa de Txetxènia. Dos germans de Rustam Majmúdov, Dzhabraíl e Ibraguim, així com altres dos imputats, van ser jutjats per la seva presumpta responsabilitat en l'assassinat de la periodista, però van ser absolts el gener del 2009 per un jurat popular, que va establir que no hi havia proves concloents de la seva participació en el crim.

Rustam, que havia estat assenyalat per la investigació com l'autor dels trets que van acabar amb la vida de Politkóvskaia, va aconseguir llavors eludir l'acció de la Justícia i sobre ell hi havia una ordre internacional de crida i cerca. La sentència absolutòria va ser revocada el juny de 2009 pel Tribunal Suprem de Rússia, que va ordenar la celebració d'un nou judici.

"Crec que ara aconseguirem demostrar la seva innocència,: es podran confrontar els vídeos i realitzar una anàlisi d'ADN", va explicar Murad Musáyev, l'advocat dels germans Majmúdov. L'assassinat de Politkóvskaia va ser perpetrat quan preparava un article sobre les tortures sistemàtiques a Txetxènia, que va ser publicat per Nóvaya Gazeta.