El president sirià, Bachar al Asad, va decretar una amnistia general, que inclou els presos polítics, per a aquells reus que hagin perpetrat crims fins al dia d'ahir. L'indult afecta també membres dels Germans Musulmans, i l'amnistia consisteix en el perdó de la meitat de la pena sempre que no hi hagi una denúncia interposada per un individu. Des que van esclatar les protestes polítiques a mitjans del mes de març, el règim de Bachar al Asad ha intentat aplacar-les sense èxit amb l'adopció de diverses mesures.

En un altre ordre de coses, el líder libi, Moammar al-Gaddafi, va confirmar al president sud-africà, Jacob Zuma, que no està disposat a deixar el país, però que accepta un alto el foc i establir negociacions per posar fi al conflicte que viu el país. La Presidència sud-africana va destacar que, a la reunió mantinguda dilluns a Trípoli entre Zuma i Gaddafi, aquest darrer "va reiterar la seva acceptació d'un alto el foc i un diàleg entre el poble libi per trobar una solució política al conflicte".

Paral·lelament, les darreres desercions de comandaments militars libis són per a l'OTAN clars signes de fractura dins del règim de Gaddafi, a qui l'Aliança va tornar a advertir que no té futur com a líder del país. "El regnat del terror de Gaddafi està acabant-se", va afirmar la portaveu de l'organització, Oana Lungescu, qui va considerar que la sortida del país de diversos alts comandaments militars és la "confirmació" que fins i tot les persones més properes estan abandonant el líder libi.

Pel que fa al Iemen, els combats i els enfrontaments entre la policia i activistes de l'oposició van continuar en diferents ciutats, inclosa la capital, Sanà, mentre es tanquen els canals de diàleg que romanien oberts. A Sanà i a Taiz, el principal centre industrial i la segona ciutat en importància del país, activistes i forces de l'oposició mantenen els xocs amb la policia i l'Exèrcit, que està recorrent a foc d'artilleria.

Finalment, la Fiscalia General d'Egipte va anunciar que no es pot traslladar l'expresident Hosni Mubarak a una presó dels afores del Caire per motius de salut.