02 de juny de 2011
02.06.2011
Salut

La vacuna del virus del papil·loma humà és eficaç en dones adultes

És la principal conclusió d'un estudi internacional encapçalat pel metge català Xavier Castellsagué

01.06.2011 | 10:22

La vacuna contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH) és eficaç en dones adultes. Així ho conclou un estudi internacional fet a unes 4.000 dones, que es publica aquest dimecres a la British Journal of Cancer. Fins ara existien molts estudis que confirmaven l'eficàcia de la vacuna en noies de 14 a 26 anys. Aquest, però, és el primer estudi que demostra l'eficàcia en dones majors de 26 anys.

L'estudi ha estat encapçalat per l'investigador de la Unitat d'Infeccions i Càncer de l'Institut Català d'Oncologia, Xavier Castellsagué. El virus del papil·loma humà és el responsable de tots els càncers de coll d'úter i de les berrugues genitals.

En l'estudi hi van participar 3819 dones sanes amb edats compreses entre els 24 i els 25 anys. La meitat van rebre la vacuna i l'altra meitat un placebo. Les dades van confirmar no sols la seguretat de la vacuna, sinó també l'elevada eficàcia en la prevenció d'aquestes infeccions i lesions vinculades al virus. EL VPH és el responsable de tots els càncers de coll d'úter i de les berrugues genitals.

Aquest tumor és la segona causa de mort en càncer en les dones, per darrere del de mama. Cada any se'n diagnostiquen 500.00 casos a tot el món, la meitat dels quals es moren. A l'Estat, es produeixen anualment al voltant de 2.100 casos de càncer i unes 700 morts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema