Un total de 150 cadàvers de refugiats africans han estat recuperats de la costa tunisiana després que les embarcacions que els transportava il·legalment cap a Europa, tinguessin un accident, segons ha informat aquest divendres un responsable de l'ONU. "Les operacions de recerca continuen", ha afegit.

Dimecres els equips de salvament van rescatar 570 refugiats d'entre les més de 700 persones que anaven al vaixell, i que fugien de la violència a Líbia. La agència oficial de notícies tunisianes (TAP) va confirmar que el passat dimarts les embarcacions ja havien tingut problemes tècnics quan es trobaven a 20 quilòmetres de l'illa tunisiana de Kerkennah, en direcció a Itàlia.

Milers de persones han escapat ja de l'agitació al nord d'Àfrica, sobretot en direcció a Itàlia, on en els darrers mesos han arribat moltes embarcacions que es trobaven, segons les autoritats italianes, en molt mal estat i carregades de persones. Això ha provocat un conflicte immigratori a Lampedusa, una illa italiana situada a mig camí entre Tunísia i Sicília.