La Casa del Rei negarà l'accés dels redactors en aquells actes que tinguin exclusivament cobertura gràfica a partir de dilluns, després que aquesta setmana es difongués un vídeo que mostrava l'empipament del rei Joan Carles pel tractament d'alguns mitjans de comunicació sobre el seu estat de salut. Sarsuela va difondre, com és habitual, l'agenda d'actes oficials de la Família Reial per a la setmana que ve, i per primera vegada s'especifica que les audiències al Palau de la Sarsuela i al Palau Reial tindran "cobertura informativa exclusivament gràfica".

Fins ara, els redactors podien romandre al costat dels gràfics a l'inici o al final dels actes pensats perquè la premsa pugui tenir imatges d'aquestes reunions o audiències, en les quals en ocasions els redactors podien presenciar alguna anècdota o fins i tot intercanviar algunes paraules amb el Monarca. Es feia així per naturalitat, i costum, segons van reconèixer fonts oficials, però aquesta setmana aquest costum ha tingut un efecte no desitjat per a la Casa del Rei.

Els periodistes que van acudir dimarts passat a Sarsuela amb motiu d'una audiència del rei Joan Carles just un dia després que s'anunciés que l'operarien del genoll dret li van preguntar durant l'acte com es trobava. I el Rei, enfadat, els va contestar: "Fatal, no em veieu?. El que us agrada és matar-me i posar-me un pi a la panxa tots els dies a la premsa. Això és el que feu la premsa".

El cap de l'Estat expressava d'aquesta forma el seu malestar, encara que no era la primera vegada, per les contínues especulacions entorn de la seva salut des que es va operar el maig de 2010 perquè li extirpessin un nòdul pulmonar que va resultar benigne.

Per altra banda, l'operació del Rei per practicar-li una artroplàstia al genoll dret va ser un èxit. Ara, necessitarà caminar amb crosses dues o tres setmanes, segons va indicar el doctor Àngel Villamor, responsable de l'operació, que va afegir que "el pacient no es queixava tant" per al que han trobat els metges.

L'artroplàstia al genoll dret que el doctor Àngel Villamor li va practicar al Monarca a l'Hospital USP San José de Madrid es va estendre durant unes tres hores, segons allò previst, de les quals 90 minuts van ser d'intervenció, i la resta per preparar el pacient.

L'operació practicada al Rei va consistir en "retirar les superfícies articulars deteriorades i substituir-les per pròtesis" de diferents materials, va explicar el metge. En concret, el cos principal és de titani, la superfície que resistirà la fricció, de crom i cobalt, mentre que la cara que mira a l'os, és de tantali. El Rei romandrà en observació durant 24 hores.