L'operació de genoll a la qual s'ha sotmès avui el rei Joan Carles ha conclòs amb èxit, segons fonts de la Clínica Sant Josep de Madrid, on ha tingut lloc la intervenció, que s'ha allargat durant tres hores.

El monarca espanyol ha ingressat a primera hora d'aquest matí per ser intervingut al genoll dret amb l'objectiu de resoldre els dolors que pateix com a conseqüència d'antigues lesions esportives i que dificulten la seva activitat física habitual.

L'operació, dirigida pel traumatòleg Ángel Villamor, especialitzat en lesions esportives i que ja l'ha tractat en els darrers mesos, ha consistit en la col·locació d'una pròtesi que millorarà la seva mobilitat.

Fonts de la Zarzuela consultades per Efe aquesta setmana han indicat que aquest tipus d'intervencions no requereixen d'una sedació general sinó que solen precisar exclusivament d'anestèsia epidural, de manera que l'estada hospitalària del rei Joan Carles després de l'operació serà breu.

En tot cas, la rehabilitació posterior serà previsiblement llarga, de manera que l'agenda oficial del monarca durant aquesta etapa estarà sotmesa al que l'equip mèdic consideri aconsellable.

El rei va ser sotmès a mitjans del passat febrer al seu últim reconeixement mèdic anual, a la Clínica Planas de Barcelona, ??i els resultats de les proves i exploracions van resultar "plenament satisfactòries, no trobant cap alteració", segons va informar llavors l'equip mèdic.

El 30 setembre 2010 havia superat amb èxit la darrera revisió postoperatòria després de la intervenció quirúrgica a què es va sotmetre el 8 de maig de l'any passat per l'extirpació d'un nòdul en el lòbul superior del pulmó dret, que va resultar benigne.

Després d'aquest revisió de setembre, l'equip mèdic va determinar que el monarca es trobava ja "totalment recuperat" de la seva intervenció en el pulmó i no requeriria més revisions postoperatòries.