La controvertida càrrega policial del passat 27 de maig a la Plaça de Catalunya de Barcelona que va acabar amb més d'un centenar de ferits, crítiques de tota l'oposició i desenes de denúncies per lesions, tindrà una nova conseqüència. Així, un dels acampats, Àngel Badia, doctor en Noves Tecnologies per la Universitat de Phoenix, de la mà de l'advocat Josep Jover, el mateix que va vèncer la SGAE en el judici pel cànon digital, presentarà dilluns una querella criminal contra Felip Puig, conseller d'Interior de la Generalitat; i els alts comandaments dels Mossos d'Esquadra.

En un altre ordre de coses, la comissió de Feminisme de l'acampada de la Puerta del Sol, que dijous va denunciar durant l'assemblea general que han patit agressions sexuals, va matisar que no s'ha produït cap violació al campament "en els termes en els quals ho entén el sistema", però sí "vexacions i tocaments".

Finalment, els acampats a la Puerta del Sol es preparaven per rebre aquest cap de setmana representants del moviment a altres places d'Espanya per treballar en la coordinació entre elles. Portaveus del moviment "Pren la plaça" de tot el país han viatjat a Madrid per celebrar la primera trobada estatal entre els manifestants.