Una jutgessa d'Oriola (Alacant) ha deixat en llibertat sense càrrecs un home de 39 anys inicialment detingut en relació amb la violació d'una nena de 12, que va quedar embarassada fa més de sis mesos.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), aquest arrestat va ser deixat en llibertat sense cap imputació per part de la jutgessa d'instrucció número 3 d'Oriola, en una causa en la qual les forces de seguretat segueixen la investigació i es desconeix encara l'autor de l'agressió sexual. Ara es busca un altre home que hauria tingut una relació sentimental amb la mare de la nena.

La violació es va produir el novembre de 2010, encara que l'assumpte no va transcendir fins al passat 20 d'abril, quan els serveis socials de l'Ajuntament oriolà van traslladar la situació a les forces de seguretat. Un dia després, es va arrestar l'únic detingut fins ara, un equatorià identificat amb les inicials J.L.A.B.L., encara que poc després va ser posat en llibertat sense imputacions.

La menor, que vivia en una pedania d'Oriola, es troba en un avançat estat de gestació i s'ha fet amb la seva tutela la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana. Previsiblement, seguirà en l'esmentat centre quan es produeixi el part i continuarà allà durant la criança del nadó, on a més de proporcionar-li suport per a la seva nova situació se li facilitarà atenció escolar.

La portaveu del Consell General del Poder Judicial, Gabriela Bravo, va recordar que la llei no permet l'avortament més enllà de la setmana 22 de gestació.