L'exèrcit d'Israel ha disparat aquest diumenge contra manifestants a Síria que han creuat la frontera als Alts del Golan per protestar contra l'ocupació israeliana. La televisió siriana assegura que hi ha hagut almenys catorze morts. Aquest diumenge es compleix el 44 aniversari de la guerra del 1967, durant la qual Israel es va fer amb aquest territori aleshores de Síria, així com amb la franja de Gaza i amb Cisjordània.

"Qualsevol que intenti creuar la frontera serà abatut", cridaven els soldats israelians a una munió de centenars de persones a través de megàfons des de la zona dels Alts del Golan.

Israel ha estat en alerta davant d'una possible repetició dels aldarulls causats per centenars de manifestants israelians el mes passat a les fronteres amb Síria i el Líban. Tretze persones van morir en aquell recordatori del Naqba, tal com anomenen els palestins la "catàstrofe de la fundació d'Israel" el 1948.

Centenars de milers de palestins que van ser expulsats dels seus pobles durant la guerra del 1948 continuen vivint en campaments de refugiats al Líban, a Síria a Jordània i a Gaza.

La televisió siriana indica que a banda dels 14 morts hi hauria 225 ferits. Ràdio Israel ha dit que un nombre major de persones han resultat ferides quan una mina anti-tanc ha explotat a Quneitra, un altre focus de protesta a prop de la frontera.