El govern dels Estats Units ha informat que ha augmentat la vigilància de les importacions de tomàquets, cogombres i enciam de les àrees afectades per un brot del bacteri E.coli a la Unió Europea (UE).

L'Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA) ha explicat en un comunicat que es manté en "contacte rutinari" amb la Unió Europea i els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) "per vigilar el brot actual de E.coli O104 i rastrejar "casos als Estats Units.

"En resposta al brot a Europa i com a mesura de precaució, l'FDA va establir protocols addicionals sobre les importacions i en l'actualitat ha incrementat la vigilància de tomàquets frescos, cogombres, enciam i amanides de les àrees" afectades, ha dit l'agència federal.

Després de diverses proves als productes, "l'FDA no permetrà l'entrada als EUA de cap producte que es determini que està contaminat, i si es detecta contaminació, prendrà nota de futurs carregaments per a les mesures necessàries", ha advertit.

"A mesura que sorgeixi més informació sobre l'origen del brot, ajustarem els nostres esforços de protecció de la salut pública, especialment a la frontera", ha afegit.

L'FDA considera que el brot actual del bacteri "no ha afectat el subministrament d'aliments als EUA" i ha assenyalat que "no hi ha cap raó" perquè els nord-americans alterin seus hàbits de compra o de consum d'aliments. No obstant això, l'agència afirma que "es manté vigilant" per prendre les mesures apropiades.