El rei Joan Carles ja ha estat traslladat a planta de l'Hospital USP San José de Madrid i ha rebut la primera sessió de recuperació de la intervenció quirúrgica de genoll a la qual se'l va sotmetre divendres, segons consta en el segon informe mèdic del centre, que assegura que l'evolució del monarca ha estat "plenament satisfactòria".

El director gerent de l'hospital, Javier de Joz, ha llegit als mitjans de comunicació l'informe mèdic lliurat per l'equip que atén el rei, que indica que ha passat una nit "molt bona" i que "ha pogut descansar". Al matí, l'equip mèdic ha fet al monarca per primer cop la "primera cura postoperatòria" al genoll, després de la qual se li ha canviat l'embenat per una turmellera.

Després, el cap de l'Estat ha fet "la primera sessió de protocol de recuperació intensiva previst", que ha consistit en un "massatge de drenatge" per després iniciar "mobilitzacions tant actives com passives del genoll".

Segons ha explicat el director gerent de l'USP San José, en aquests moviments inicials del genoll, el monarca ha arribat a "una alta mobilitat amb extensió completa i un angle de flexió de 90 graus". El següent informe mèdic que lliurarà l'equip que atén el monarca es difondrà d'aquí a 24 hores, cap a les 13.00 hores de diumenge.

D'altra banda, el rei Joan Carles ha rebut també aquest dissabte la visita de la reina Sofia, la infanta Elena i del príncep Felip i Letizia. L'esposa del monarca ha confirmat que el rei està "molt bé" abans d'entrar en un altre cotxe amb la seva filla.

Per la seva part, el príncep Felip ha manifestat que el seu pare està "molt content" i molt "animat" després de la intervenció, ia més s'ha mostrat convençut que va a ser "molt disciplinat" per seguir la rehabilitació.

Segons Felip, "està tot perfecte" i el monarca no només està "molt animat", sinó que "serà molt disciplinat" a l'hora de seguir la rehabilitació necessària per a recobrar la mobilitat a l'articulació.