El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va dir ahir que les comunitats autònomes que "més han gastat en els últims mesos són les del PP", que ho van fer "quatre vegades més que les governades pel PSOE", i va convidar Mariano Rajoy a "predicar amb l'exemple per ser creïble".

El dirigent socialista va realitzar aquestes afirmacions després que els responsables en funcions del Govern de Castella-la Manxa suspenguessin les reunions que anaven a mantenir avui amb el PP per al traspàs de poders a la Junta de Comunitats, davant la "deslleialtat" del Partit Popular en alarmar amb "dades falses" de l'estat dels comptes públics. "Aparcaré l'assumpte del traspàs de poders pròpiament dit, que és un tema que cal resoldre en l'àmbit de Castella-la Manxa, encara que és evident el que està passant, no cal ser un geni, hi ha qui s'està posant la vacuna", va matisar.

Axí ho va manifestar a Oviedo abans de començar una trobada amb militants socialistes asturians a la ronda que està mantenint amb les bases del partit en les diferents federacions, en la seva condició de candidat a les primàries del PSOE. Per al dirigent socialista, hi ha qui "està justificant el que farà en el que ha trobat i això és una política dolenta i irresponsable". "Si volen retallar, que ho diguin però que no busquin excuses", va subratllar.

Traspàs als ajuntaments

Per part seva, el president del PP d'Andalusia, Javier Arenas, va ?exi?gir al PSOE que col·labori en la transició dels ajuntaments, sobre la qual va dir que "no està donant exemple", i li va demanar que "no prengui decisions que no es poden adoptar d'acord amb la legislació".

"Crec que alguns governants del PSOE no estan sent un exemple en el trànsit", va dir Arenas, qui va subratllar que en unes eleccions "els partits polítics no es juguen la vida, sinó quatre anys de futur". Arenas va fer aquestes declaracions a la junta directiva del PP provincial de Cadis, celebrada ahir a Algesires, a la qual va assistir l'alcalde electe de la ciutat.