Els ministres d'Agricultura de la Unió Europea examinaran demà en una reunió extraordinària a Luxemburg l'impacte en el sector hortofructícola europeu, especialment en l'espanyol, de la crisi provocada pel bacteri 'Escherichia coli', 'que ha deixat almenys 22 morts a el nord d'Europa i l'origen va ser atribuït inicialment per Alemanya als cogombres importats des d'Espanya.

Des que va començar aquesta crisi alimentària i sanitària, com a mínim mitja dotzena d'Estats membres, entre ells Alemanya, Bèlgica i Àustria, van retirar dels seus mercats de manera total o parcial els cogombres i altres hortalisses importades des d'Espanya per por que fossin la font de la contaminació per la variant O104 del bacteri. Tot i que les proves de laboratori han descartat aquesta contaminació, països tercers com Rússia han vetat els productes agrícoles de la UE.

Espanya ha criticat el "greu dany"que estan fent al sector espanyol aquestes mesures perquè han creat alarma, però no han aclarit la causa la intoxicació per aquest bacteri, i ha anunciat que exigirà a la Unió Europea "compensacions", una mesura per a la que Berlín també ha mostrat el seu suport.

La reunió tindrà lloc aquest dimarts, 7 de juny, a la seu del Consell de la UE a Luxemburg i començarà a partir de les 14:00 hores, han informat fonts europees