El príncep Felip creu que en democràcia també es pot parlar sobre la fi de la monarquia i la instauració d'una república. Almenys això és el que diu l'hereu al tron en una conversa que va mantenir el passat 31 de maig amb una dona que es declara republicana a les portes del Palau de Congressos de Pamplona.

El príncep participava a la capital navarresa en un acte d'entrega dels Premis Príncep de Viana i a la sortida es va trobar amb un grup de persones que l'esperaven. Alguns dels presents l'aplaudien, però altres reclamaven la fi de la monarquia. Eren un grup de republicans que cridaven visques a la república. En sentir-ho, el príncep es va apropar a ells i va començar un debat amb una dona partidària de la república.

Mentre ella li diu que haurien de ser els ciutadans els que decidissin si volen o no tenir reis, el príncep li contesta defensant la Constitució. La dona, aleshores, li proposa la celebració d'un referèndum per decidir entre la monarquia i la república, proposta a la que l'hereu al tron afirma que en democràcia es pot discutir sobre tot. Això no obstant, Felip de Borbó li proposa que creï un partit per veure si la gent la vota. Després de quatre minuts de conversa i una encaixada de mans, el príncep marxa cap al cotxe oficial.