El govern espanyol no descarta perllongar el límit màxim de velocitat dels 110 quilòmetres per hora (km/h) en autopistes i autovies més enllà del 30 de juny, data que ha marcat l'executiu central per valorar la continuïtat d'aquesta mesura.

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha dit que l'estalvi que ha suposat l'aplicació d'aquesta iniciativa és "enorme" i sobrepassa el que havia estimat, ja que actualment ronda el 5% davant l'objectiu del 3% previst.

Tot i això, ha recordat que la mesura es va posar en marxa per disminuir la factura energètica després de l'increment del preu del petroli pels conflictes a l'Àfrica i ha apuntat que actualment els preus "estan bé".

"Els preus del petroli serien un argument per aixecar la mesura, però també l'estalvi està sent enorme, de manera que el govern estudiarà els pros i els contres", ha puntualitzat.

El nou límit de velocitat màxima ha reduït el 4,1% el consum de gasolines d'automoció a l'abril, mentre que la demanda de gasoils cotxe (entre els quals hi ha el gasoil A i el biodièsel) ho ha fet un 3,7%.

El mes anterior el consum de carburants ha baixat el 7,9%, el que ha suposat un estalvi de 94.200.000 d'euros en importacions de petroli.

Indústria ha apuntat en diverses ocasions que en un any es podrien estalviar 1.150 milions d'euros en importacions de petroli en la balança de pagaments només amb la mesura de reducció de velocitat.