Almenys 120 persones van morir, entre elles desenes de membres dels serveis de seguretat, a Yisr al Shagur, al nord-oest de Damasc, en una emboscada i en atacs de guerrilles armades. També van resultar ferides desenes de persones durant diversos atacs d'homes armats contra edificis governamentals i en una emboscada preparada a efectius de seguretat que es dirigien a aquesta localitat, situada a la província d'Edleb. Algunes de les institucions atacades són un centre dels serveis de seguretat i un edifici de correus.

Paral·lelament, el primer ministre sirià, Adel Safar, va ordenar la creació d'un comitè d'experts perquè prepari un nou projecte de llei per a la formació de partits polítics. La decisió coincideix amb un diàleg sobre les reformes polítiques del qual s'encarrega un òrgan nomenat el passat dia 1 pel president sirià, Bachar al Asad.

Pel que fa al Iemen, el vicepresident, Abderabu Mansur Hadi, va assegurar que el president, Ali Abdul·là Saleh, operat diumenge a l'Aràbia Saudita de les ferides patides en un atemptat divendres a Sanà, "tornarà a territori nacional en els propers dies". Menstrestant, la principal aliança opositora iemenita, Encontre Compartit, va instar a portar a terme un traspàs total del poder al vicepresident. Sultan Hazam al Etwani, un dirigent de l'Encontre Compartit, va explicar que mitjançant aquesta proposta es pretén trobar una "sortida pacífica" a la crisi que viu el país. Espanya, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit van exhortar tots els dirigents civils i militars del Iemen a respectar la treva establerta.

Finalment, els ministres de Defensa de l'OTAN començaran a discutir demà l'era post Gaddafi a Líbia, en la qual l'Aliança no vol tenir un paper important, va afirmar el seu secretari general, Anders Fogh Rasmussen. Rasmussen també demanarà més mitjans per continuar les operacions aliades sobre Líbia.