El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha tornat a demanar eleccions anticipades perquè només un nou govern sortit de les urnes "amb un mandat ciutadà renovat" serà capaç d'establir "un rumb clar i retornar la confiança al país per recuperar el creixement i l'ocupació". Les eleccions han de ser "quan abans millor", ha afirmat. Rajoy creu que el govern espanyol dóna "prioritat" als seus problemes "interns" i confeccionarà el calendari en funció dels seus "interessos tàctics". Sobre l'objectiu de dèficit, el president del PP ha dit que es complirà sempre que l'executiu estigui disposat a "parlar sense embuts".

"Quan abans millor", aquest és l'horitzó d'eleccions generals que el president del PP, Mariano Rajoy, voldria per, ha dit, "retornar la confiança" i recuperar "el creixement i l'ocupació" perquè "només un govern amb suport ciutadà pot afrontar aquesta situació. "Estem preparats", ha afirmat, però per estar-ho més ha plantejat fer una convenció "programàtica" per acabar de confeccionar el programa electoral amb el que demanaran la confiança dels ciutadans.

El govern espanyol "ocupat" en el lideratge del PSOE

En contraposició, Rajoy ha criticat que el govern espanyol en aquests moments estigui ocupat de veure que fa el PP i tot en la seva actuació és "tactisme, lluita i posicionament intern" i això "és molt greu". El pitjor, ha afirmat, és que l'agenda del govern s'ha "entregat" als "interessos tàctics" d'un candidat oblidant que la situació de l'economia fan necessari un "canvi de rumb urgent".

Per tot això "quan més temps" es mantingui aquesta situació, pitjor serà per l'Estat. "Un govern sense lideratge, amb bicefàlia i dedicat a l'interes del seu partit", només comportarà que "les coses es posin pitjor".

Convecció programàtica

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat que la formació ha de completar el programa electoral que presentarà als ciutadans i per això ha ajornat el Congrés del PP un any per centrar-se en el que "preocupa" als espanyols. Per redactar-lo, ha convocat el que ha anomenat "convecció programàtica" per la tardor. Els eixos, hauran de ser, en primer lloc l'ocupació i la creació de competitivitat, l'educació, l'enfortiment institucional i la projecció exterior de l'Estat.

El PP demana un CPFF

El Partit Popular ha instat al govern espanyol a convocar de manera urgent un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per aprovar uns plans actualitzats de reducció de dèficit en relació a la demana de la Unió Europea, un "objectiu bàsic", ha afirmat. El govern ha de parlar amb les CCAA i treballar "tots junts". "Crec que es pot complir l'objectiu si tots som lleials", ha afirmat, certificant que el PP ho serà, i afegint que el govern ha de parlar "sense embuts" amb les CCAA i dóna un "horitzó de sortida" al a situació.