El congressista demòcrata per Nova York Anthony Weiner ha admès aquest dimarts que la fotografia en calçotets publicada al seu perfil de Twitter és seva i que va ser ell mateix qui la va enviar, i alhora ha reconegut que ha mantingut converses "inapropiades" amb sis dones a través de Facebook .

Weiner realitzar aquesta confessió en una conferència de premsa a l'Hotel Sheraton de Nova York per aclarir la polèmica en què s'ha vist embolicat des que el passat 27 de maig va aparèixer al seu compte de Twitter una imatge en roba interior d'un home a qui només es veu la meitat de la cara i que va ser enviada a una estudiant universitària de 21 anys a l'estat de Washington.

El legislador de Nova York va negar en un primer moment que la foto fos seva i va deixar entreveure que possiblement va ser alterada i penjada al seu Twitter per un pirata informàtic, encara que més tard, en una entrevista amb la cadena de televisió CNN, va dir no saber "amb certesa" si l'home que apareixia a la imatge era ell.

No obstant , ara el congressista s'ha vist obligat a comparèixer davant la premsa per aclarir l'assumpte després que la pàgina web RadarOnline.com fes públic un missatge explícitament sexual que suposadament va enviar a una dona a través de Facebook.

Entre llàgrimes, Weiner ha assegurat que l'intercanvi d'aquests missatges sexuals va ser exclusivament a través de les xarxes socials i que s'ha produït amb sis dones diferents durant els últims tres anys, el que inclou també l'any que porta casat amb Humans Abedin, una ajudant de la secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton.

El polític ha reconegut que ell mateix va pujar per equivocació al seu perfil públic la fotografia en calçotets que va desencadenar la polèmica, encara que la va eliminar poc després. També ha admès haver enviat diverses imatges d'aquest mateix contingut sexual a les altres dones amb qui va estar intercanviant missatges a Facebook.

"He comès errors terribles que han fet mal a la gent que més estimo, i ho sento moltíssim", ha dit Weiner, que s´ha disculpat davant la premsa per haver mentit des del dia que va sortir a la llum aquesta fotografia, i ha afegit que estava "avergonyit, humiliat, i em volia protegir de la vergonya pública".

El congressista demòcrata ha dit però que no renunciarà al seu lloc com a representant del districte número 9 de Nova York perquè "no crec que hi hagi violat cap llei, com tampoc el seu "jurament als electors", encara que ha reconegut que" va ser ximple intentar mentir perquè això només va portar a més mentides i preguntes més difícils ".

Weiner, que a principis d'aquesta setmana havia titllat les acusacions d'un intent "per burlar-se del meu nom" (ja que el seu cognom és molt semblant a la paraula anglesa per salsitxa, Wiener), ha realitzat la compareixença davant la premsa sense la presència de la seva dona.

"Està molt decebuda i entristida. Però també m'ha dit que m´estima", ha assegurat el congressista, que ha explicat que la seva dona no té intenció de trencar amb ell malgrat tot el que ha passat.