El president iemenita, Ali Abdul·là Salih, pateix cremades en el 40 per cent del cos i té un pulmó col·lapsat com a conseqüència de l'atemptat que va patir divendres passat a Sanà. Saleh té una ferida al pit de set centímetres de profunditat. Fonts anònimes nord-americanes van posar en dubte que el presdient, que rep tractament mèdic a l'Aràbia Saudita i que ha cedit els seus poders provisionalment al vicepresident, Abderabu Mansur Hadi, pugui tornar a desenvolupar el seu càrrec.

Per altra banda, opositors armats controlen Taiz, la segona ciutat del Iemen, després de durs enfrontaments amb les forces fidels al president.

En un altre ordre de coses, el règim sirià va enviar un reforç de tropes cap a la ciutat de Yisr al Shogur, on dilluns van morir més de 100 militars. La televisió estatal va parlar d'una emboscada contra les forces de seguretat a mans de grups armats terroristes, però creixen els indicis sobre una possible sublevació dins del propi Exèrcit.

Aixímateix, l'ambaixadora de Síria a França, Lamia Sakkour, va anunciar la seva dimissió, en reconeixement de la "legitimitat de les demandes de la població" relatives a una major democràcia i llibertat, fet que va ser desmentit hores després pel règim de Bachar Al Asad.

El ministre francès d'Exteriors, Alain Juppé, va titllar d'inconcebible que el Consell de Seguretat de l'ONU no hagi adoptat cap declaració de condemna de la repressió de les forces de seguretat a Síria i va indicar que França treballa per forçar una votació aviat sobre el tema.

Gaddafi es manté ferm

Pel que fa a Líbia, el seu líder, Moammar al-Gaddafi, va assegurar en un missatge d'àudio difós per la televisió estatal que romandrà a Trípoli "viu o mort", i va instar els seus partidaris a reunir-se davant el seu palau de Bab el Aziza a la capital, els voltants del qual han estat bombardejats intensament per l'OTAN. "No ens rendirem, donarem la benvinguda a la mort, no li tenim por, el martiri és un milió de vegades millor", va afirmar el coronel, tot afegint que el poble libi "vencerà als seus enemics".

Finalment, el ministre libi de Treball, Alami Manfor, ha abandonat el règim de Gaddafi, una decisió que va fer pública a Ginebra, va informar un funcionari de la missió diplomàtica de Líbia.